Gå tilbake

Kjapp laksewok

Matrett Fisk & sjømat, Gryteretter & wok
Nasjonalitet Asiatisk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10 minutter
Total tid 15 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Risnudler

  • 150 gr risnudler
  • vann kokes opp til bløtlegging
  • 2 ss sesamolje

Woken

  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 1000 gr grønnsaksblanding dypfryst, f.eks brokkoliblanding
  • 500 gr laksefilet
  • 2-3 ss soyasaus finnes glutenfri (tamari), smakes til
  • 2 ss oystersaus finnes glutenfri
  • frisk koriander valgfritt, men veldig godt!

Instruksjoner

  • Kok opp vann, ha over i en kasserolle, og legg i risnudlene. La dem trekke i 5-10 minutter.
  • Ha extra virgin kokosolje i en wok eller romslig gryte på god varme, og ha i de dypfryste grønnsakene. Tilsett soyasaus og oystersaus, og bland sammen. La steke noen minutter, til grønnsakene er godt gjennomvarme.
  • Når risnudlene er klare, helles vannet av. Bland inn sesamolje i nudlene, og sett til side så lenge.
  • Laksefilet kuttes i passe terninger, tilsettes når grønnsakene er nesten ferdigstekte. Bland woken lett sammen, og stek noen få minutter til laksebitene er gjennomstekte.
  • Vend inn risnudlene til slutt. Tilsett gjerne frisk koriander ved servering.