Gå tilbake

Kjernesunne brownie-muffins

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 30 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 200 gr søtpotet
  • 4 egg
  • 100 gr dadler uten stein
  • 1 moden banan
  • 70 gr kakao
  • 40 gr kokosmel evt finmalt kokosmasse
  • 1,5 ts natron
  • 1/4 ts havsalt evt himalayasalt
  • 50 gr sjokolade 70% melkefri
  • 1-2 ss honning evt lønnesirup (valgfritt)

Instruksjoner

  • Søtpotet skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Has i en kasserolle med rist, og vann opp til risten, og dampes til de er helt møre. Pass på at kasserollen ikke tørrkoker. Dampingen tar 20-25 minutter, kjenn med en kniv at de er smørmyke. 
  • Mos de ferdig dampede søtpotetskivene med en stamper, og la mosen avkjøle seg litt.
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Ha egg, dadler og banan i en blender eller food processor, og kjør sammen til en jevn masse
  • Bland sammen kakao, kokosmel, natron og salt i en bakebolle. Tilsett eggeblandingen og søtpotetmosen, og bland godt sammen
  • Grovhakk sjokolade, og bland inn i røren
  • Fordel røren i muffinsformer, og stek i 18-20 minutter, til muffinsene er akkurat gjennomstekte.
  • La brownie-muffinsene avkjøles på rist.