Gå tilbake

Kjernesunne brownie-muffins (dobbel oppskrift)

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 30 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner 24 muffins

Ingredienser

  • 400 gr søtpotet
  • 8 egg
  • 200 gr dadler uten stein
  • 2 modne bananer
  • 140 gr kakao
  • 80 gr kokosmel  evt finmalt kokosmasse
  • 3 ts natron
  • 1/2 ts havsalt evt himalayasalt
  • 100 gr sjokolade  70% melkefri
  • 3-4 ss honning evt lønnesirup (valgfritt)

Instruksjoner

  • Søtpotet skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Has i en kasserolle med rist, og vann opp til risten, og dampes til de er helt møre. Pass på at kasserollen ikke tørrkoker. Dampingen tar 20-25 minutter, kjenn med en kniv at de er smørmyke. 
  • Mos de ferdig dampede søtpotetskivene med en stamper, og la mosen avkjøle seg litt.
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader (evt på 160 grader varmluft hvis du må steke i to høyder)
  • Ha egg, dadler og banan i en blender eller food processor, og kjør sammen til en jevn masse
  • Bland sammen kakao, kokosmel, natron og salt i en bakebolle. Tilsett eggeblandingen og søtpotetmosen, og bland godt sammen
  • Grovhakk sjokolade, og bland inn i røren
  • Fordel røren i muffinsformer, og stek i 18-20 minutter, til muffinsene er akkurat gjennomstekte.
  • La brownie-muffinsene avkjøles på rist.