Gå tilbake

Kjøttsuppe på enkelt vis

Matrett Kjøtt & kylling, Supper
Nasjonalitet Norsk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Kjøttkraft 3 timer
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

Suppekjøtt og kjøttkraft

  • 2 liter vann
  • Ca 1,2 kg suppekjøtt med bein (er det mye bein på kjøttet bør vekten være høyere)

Selve kjøttsuppa

  • 2,4 kg lapskausblanding 3x800 gr poser, fryst
  • 2 ts sellerisalt
  • havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • hvitløkspepper smakes til

Instruksjoner

  • Ha vann og suppekjøtt i en stor gryte (9 liters er ypperlig og romslig). Kok opp med lokk, og la kjøttet koke 2-3 timer, til det slipper beina og er mørt.
  • Ta kjøttet ut av kjøttkraften, og la det avkjøle seg på en skjærefjøl så lenge
  • Tilsett lapskausblanding i kjøttkraften, kok opp, og la det koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er skikkelig møre. Hvis du vil tykne suppa litt, lar du den koke uten lokk.
  • Når suppekjøttet er nok avkjølt til at du klarer å ta i det, kuttes det i mindre terninger, og has oppi suppa.
  • Tilsett sellerisalt, og smak til med havsalt (evt himalayasalt) og hvitløkspepper.