Gå tilbake

Knallgode muffins med eple og kanel

Matrett Brød & bakst, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 4 egg
  • 100 gr dadler uten stein
  • 1 moden banan
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts ekte kanel + til dryss
  • 1 ts natron
  • 3 ts eplecidereddik
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt vaniljeessens
  • 1 fingerklype himalayasalt evt havsalt
  • 200 gr mandelmel
  • 1 eple

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Egg, dadler, banan, eplecidereddik, vaniljesukker, natron og himalayasalt kjøres godt sammen i en blender eller food processor, til eggene blir lysere på farge.
  • Ha mandelmel i en bakebolle, og tilsett eggemiksen. Bland sammen til en jevn kakedeig, bruk gjerne slikkepott.
  • Fjern kjernen på eplet, og kutt i små terninger. Tilsett i kakerøren og bland sammen.
  • Fyll muffinsformer nesten fulle med kakerøre, bruk gjerne en spiseskje. En slikkepott er hendig å bruke til slutt for å få med all kakerøren. Dryss gjerne over litt kanel på toppen.
  • Stekes i ca 18-22 minutter, til muffinsene er gjennomstekte og fint gyldne. Test gjerne med en kakenål eller en ren fyrstikk.
  • La muffinsene avkjøles

Notater

Tips: Muffinsene kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i 12-15 minutter.