Hell kokende vann over basmatirisen, og la den stå og godgjøre seg i 10-15 minutter. Hell deretter av vannet fra risen i en sikt.
Kutt løken i ca 1/2 cm tynne båter, og hakk hvitløken. Has i en romslig gryte sammen med finrevet fersk ingefær, extra virgin olivenolje, karripulver, anis, koriander og kanel. Stekes noen minutter på middels god varme, rør av og til.
Knus kardemommefrøene i morter. Siden de har skall utenpå kjernen av krydder, kan du først knuse dem lett med morteren, og fjerne skallet, før du knuser selve kjernen/krydderet smått med morteren.
Imens kuttes kyllingen i skiver eller terninger, og tilsettes i gryten. Stek etpar minutter, rør en gang eller to.
Hell av vannet fra risen. Tilsett risen, kyllingkraft, kremet kokosmelk og rosiner i gryten, og legg på lokk. Skru opp varmen til det begynner å koke, og juster deretter ned igjen varmen. La koke i 10-15 minutter, til risen er helt kokt. Smak til med himalayasalt. Sprinkle eventuelt litt ekstra olivenolje over.
Dryss over hakket frisk koriander, frisk mynte og mandelflak ved servering