Gå tilbake

Kylling biryani

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling, Risretter
Nasjonalitet Indisk
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 35 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Bløtlegging av basmatirisen

  • 4 dl basmatiris
  • 1 liter vann kokende

Kylling biryani

  • 1 stor løk
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss fersk ingefær finrevet
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje pluss evt ekstra
  • 2 ts karripulver
  • 2 ts malt anis
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts ekte kanel Ceylon-kanel
  • 15 hele kardemommefrø skallet fjernes og kjernen knuses i morter
  • 7-800 gr kyllingfilet
  • 8 dl kyllingkraft evt vann + 2 kyllingbuljongterninger
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 75 gr rosiner 2-3 håndfuller
  • 1-2 ts himalayasalt evt havsalt, smakes til

Ved servering

  • 1 håndfull mandelflak
  • 1 håndfull frisk koriander
  • Noen blader frisk mynte

Instruksjoner

  • Hell kokende vann over basmatirisen, og la den stå og godgjøre seg i 10-15 minutter. Hell deretter av vannet fra risen i en sikt.
  • Kutt løken i ca 1/2 cm tynne båter, og hakk hvitløken. Has i en romslig gryte sammen med finrevet fersk ingefær, extra virgin olivenolje, karripulver, anis, koriander og kanel. Stekes noen minutter på middels god varme, rør av og til.
  • Knus kardemommefrøene i morter. Siden de har skall utenpå kjernen av krydder, kan du først knuse dem lett med morteren, og fjerne skallet, før du knuser selve kjernen/krydderet smått med morteren.
  • Imens kuttes kyllingen i skiver eller terninger, og tilsettes i gryten. Stek etpar minutter, rør en gang eller to.
  • Hell av vannet fra risen. Tilsett risen, kyllingkraft, kremet kokosmelk og rosiner i gryten, og legg på lokk. Skru opp varmen til det begynner å koke, og juster deretter ned igjen varmen. La koke i 10-15 minutter, til risen er helt kokt. Smak til med himalayasalt. Sprinkle eventuelt litt ekstra olivenolje over.
  • Dryss over hakket frisk koriander, frisk mynte og mandelflak ved servering