Ta ut kyllingen og la den ligge på kjøkkenbenken en halvtimes tid, så den tempereres litt før steking
Forvarm stekeovnen til 75 grader
Legg kyllingen i en romslig ildfast form, og gni den inn med extra virgin olivenolje, salt, hvitløkspepper og italienske urter. Vask sitronen godt, del den i båter, og putt inni skroget på kyllingen.
Del løken i fire, fjern skallet, legg i formen rundt kyllingen, sammen med hvitløksfedd (uten skall de også). Tilsett vann.
Sett i ovnen, og la stå i 8-9 timer, avhengig av størrelse. Kyllingen skal stekes til beina løsner lett fra skroget. Det skal ikke være noe rød kjøttkraft innenfra skroget eller kjøttet, i så fall er ikke kyllingen godt nok stekt.
Hvis du vil være på den sikre siden, kan du bruke steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av nrystfileten, og pass på at spissen ikke treffer bein (da kan termometeret vise for høy temperatur). Kyllingen er ferdig når temperaturen når 68 grader.
Sett på grillelementet ved 220-230 grader, og la kyllingen brunes fint i skinnet. Du kan eventuelt snu kyllingen så den brunes på alle sider (ta ut formen så blir det enklere, og bruk redskaper for å snu den med).
Når kyllingen er ferdig stekt og brunet, legges den over på en fjøl eller fat for avkjøling