Go Back

Nakkekoteletter i smakfull asiatisk skysaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk
Koke/steketid 1 time 15 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1-1,2 kg nakkekoteletter
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • hvitløkspepper smakes til
  • 5 dl vann + mer etter behov
  • 4 ss soyasaus glutenfri (tamari), smakes til
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 ts malt anis
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt ingefær

Før servering

  • 1/2 lime
  • 1 håndfull frisk koriander

Instruksjoner

  • Bruk en romslig gryte som tåler å settes i stekeovnen. 
  • Ha extra virgin olivenolje og extra virgin kokosolje i gryten på middels til god varme. Legg i nakkekotelettene, dryss over litt hvitløkspepper, og stek noen minutter på begge sider til de er fint brunet. Stek eventuelt nakkekotelettene i flere omganger. Juster varmen etter behov.
  • Forvarm stekeovnen til 160 grader
  • Tilsett vann, soyasaus, akasiehonning, malt anis, malt koriander og ingefær i gryten sammen med nakkekotelettene, og bland sausen sammen
  • Sett gryten i stekeovnen i ca én time. Vend gjerne kotelettene en gang eller to underveis.
  • Smak på skysausen, tilsett eventuelt litt ekstra soyasaus om den trenger mer salt, og smak evt til med mer hvitløkspepper.

Før servering

  • Skvis limesaften over, og dryss over koriander