Stekeovnen forvarmes til 170 grader
Legg bakepapir på bunnen av formen, og sett ringen på. Innsiden av ringen smøres med et tynt lag extra virgin olivenolje. Jeg smører for sikkerhets på bakepapiret også, så vil det løsne ekstra lett fra kaken når den er ferdig stekt.
Kok opp kaldt vann
Bland kakao og kokende vann til en jevn og fyldig masse. Start gjerne med 1 dl kokende vann, og tilsett litt og litt mer vann, til du har en fyldig kakaokrem som verken er for "fast" eller for flytende. Bland inn vaniljeessens (evt vaniljesukker). Sett til side så lenge.
Egg, olivenolje og sukker piskes sammen til eggedosis. Det tar ca tre minutter med mikser.
I en annen bolle blandes mandelmel, natron og salt
Senk hastigheten på mikseren, og tilsett kakaoblandingen i en tynn stråle. Tilsett deretter melet.
Når alt er blandet sammen, helles røren i kakeformen. Stekes i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen på formen, til kaken er omtrent gjennomstekt. Den skal være en anelse fuktig inni. Sjekk med en kakepinne, den skal være nesten ren.
La kaken avkjøles i ti minutter i springformen. Løsne den forsiktig langs kanten, og legg den over på et kakefat.