Gå tilbake
Pad thai
Print Pin
5 fra 1 stemme

Pad thai

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Thai
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 200 gr risnudler
  • 1 medium løk
  • 4 fedd hvitløk
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 500 gr scampi (uten skall) evt kylling
  • 3 egg
  • 1 boks bønnespirer
  • 2 vårløk

Pad thai saus

  • 4-5 ss brunt sukker smakes til
  • 1-2 ss tamarind pasta (alternativt riseddik), smakes til
  • 3-4 ss soyasaus glutenfri, smakes til
  • 2-3 ss thai fiskesaus smakes til

Ved servering (valgfritt)

  • 1-2 håndfuller peanøtter tørristede
  • sriracha chilisaus
  • limebåter

Instruksjoner

  • Frosne scampi må tines først, tørk dem på kjøkkenpapir
  • Lag sausen: Bland brunt sukker, tamarindpasta, soyasaus og fiskesaus i en skål, og sett til side så lenge. NB! Start med den minste mengden av de angitte ingrediensene, og smak deg frem til en saus som oppleves balansert mellom det søte (sukker), syrlige (tamarind) og salte (fiskesaus + soyasaus)
  • Tilberedning av nudler: Kok opp kaldt friskt vann, tilsett nudlene og la dem trekke eller koke etter anvisning på pakken. Når de er ferdige, la vannet renne godt av i et dørslag.

Prepp grønnsaker & egg

  • Skrell og hakk løken. Finhakk hvitløk.
  • Hell av vannet på bønnespirene
  • Pisk egg i en egen skål
  • Vårløk kuttes i 1 cm ringer, og has i en egen skål

Woking/steking av Pad Thai

  • Ha løk og hvitløk i en wok eller romslig gryte med litt olivenolje på god varme, stek noen minutter til løken begynner å bli blank
  • Tilsett scampi. Hvis scampiene er rå, må de gjennomstekes. Hvis de er kokte, trenger de kun gjennomvarmes.
  • Trekk løken og scampiene med stekespaden til ene siden av woken/gryten, reduser gjerne varmen litt. Hell de piskede eggene i den andre siden, og stek dem som en eggerøre, bruk stekespaden til å dele opp eggene. Når eggene er gjennomstekte, blandes alle ingrediensene sammen i woken
  • Tilsett vårløk
  • Tilsett sausen i de ferdige nudlene (etter at vannet er helt av), bland godt sammen
  • Tilsett nudlene (med saus), og fordel bønnespirene utover i woken/gryten. Bland alt godt sammen. Det kan være lurt å bruke en pastasleiv

Ved servering

  • Smak til med sriracha og lime etter ønske, og et godt dryss peanøtter