Gå tilbake

Pannekaker med bokhvete

Matrett Brød & bakst, Kaker, desserter & snacks
Nasjonalitet Fransk
Porsjoner 12 pannekaker

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 2 dl mandelmelk
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 100 gr bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Pisk sammen egg, mandelmelk og extra virgin olivenolje. Tilsett bokhvetemel, bakepulver og himalayasalt, og bland godt sammen til en jevn røre uten klumper.
  • La gjerne røren stå og godgjøre seg en stund, 5-15 minutter.
  • Bruk helst stekepanne med teflon-/slippbelegg, da trenger du ikke bruke olje til stekingen. Eventuelt kan du bruke steketakke om du har, pensle den med et tynt lag kokosolje. Stek på middels god varme.
  • Lag mellomstore pannekaker, omtrent på størrelse med en lompe. Bruk undersiden på øsen til å jevne pannekaken utover, så den blir 2-3 millimeter tykk. Stekes til den blir litt "tørr" i overflaten, snu og stek på andre siden. Juster varmen om nødvendig, pannekakene skal bli lett gyldne.