Go Back
Pestosnurrer
Utskrift Pin
5 fra 1 vote

Pestosnurrer av glutenfri surdeig

Matrett Brød & bakst
Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

Oppmating av surdeigen (ca 300 gr totalt)

  • 100 gr glutenfri surdeigsstarter
  • 100 gr vann
  • 45-50 gr bokhvetemel  
  • 45-50  gr fullkorn rismel

Selve deigen

  • 400 gr vann
  • 20 gr fiberhusk
  • ca 300 gr glutenfri surdeigsstarter   ferdig matet, se over
  • 100 gr bokhvetemel
  • 100 gr rismel fullkorn
  • 100 gr maismel
  • 1,5 ts himalayasalt   evt havsalt

Rød pesto (melkefri)

  • ca 100 gr soltørkede tomater avrent for olje
  • ca 30 gr cashewnøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt, smakes til

Instruksjoner

Oppmating av surdeigen (se "respektive" ingredienser over)

  • Ha surdeigsstarter, vann, bokhvetemel og rismel i en egen liten bolle, bland sammen, og sett til side så lenge

Selve deigen (se "respektive" ingredienser over)

  • Ha vannet i bollen på kjøkkenmaskinen, og tilsett fiberhusk (gjør det raskt, for det begynner fort å klumpe seg). Kjør godt sammen i 5-10 minutter, til en helt jevn og geleaktig masse.
  • Tilsett surdeigsstarteren (fra oppmating av surdeigen), og kjør sammen i 5-10 minutter til
  • Imens blandes bokhvetemel, rismel, maismel og salt sammen i en bolle
  • Tilsett melblandingen litt og litt, mens kjøkkenmaskinen kjører på lav hastighet. Pass på at alt melet blir skikkelig blandet med fiberhuskmassen.
  • Når alt melet er tilsatt, kjøres deigen sammen på god hastighet i 5-10 minutter til

Utbaking og heving

  • Hvelv deigen på et stekebrett med bakepapir, den skal nå trykkes ut til et rektangel
  • Tips: Ha en bolle stående med kaldt vann til å fukte hendene, og fukt dem ofte, da er det lettere å trykke deigen utover, og du slipper at deigen henger for mye fast i fingrene.
  • Trykk deigen utover til et rektangel, omtrentlig 40x25 cm. Det skal dekke bortimot hele stekebrettets lengde, og være ca 1 cm tykt.
  • Dekk med plastfolie, da vil ikke deigen tørke ut, la heve 6-7 timer

Lag pesto

  • Ha alle ingrediensene til pestoen i en food processor, og kjør sammen til en lett grovkornet masse
  • Spe med litt mer olivenolje om nødvendig, den skal være lett å smøre utover deigen, uten å bli rennende. Smak eventuelt til med litt mer salt om nødvendig.

Preppe pestosnurrene

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Fjern plastfolien fra deigen
  • Smør pestoen i et jevnt lag utover hele deigen, og rull den sammen til en tykk "pølse", så den lengste siden av rektangelet blir lengden på deigrullen. Bruk gjerne en slikkepott innunder deigkanten for å "løfte" den fra papiret, da er det enklere å komme i gang med rulleprosessen.
  • Del deigrullen i 16 emner med en skarp kniv, pass på å ikke skjære hull i papiret, da det kan brukes til å steke pestorullene på. Del rullen først i to på midten, deretter hver halvdel i to, og så videre, til du har 16 emner (2-3 cm brede sånn omtrent)
  • Legg emnene på stekebrettet, jevne dem gjerne i kantene så de blir fine og avrundede
  • Stekes ca 25-30 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte (jeg bruker 30 minutter med min ovn)