Go Back

Pistasjpudding (melkefri)

Matrett Dessert
Porsjoner 5 porsjoner

Ingredienser

  • 6 gelatinplater
  • 6 dl soyamelk
  • 5 ss akasiehonning smakes til
  • 100 gr pistasjkjerner

Instruksjoner

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca fem minutter
  • Imens varmes 2-3 dl av soyamelken opp under omrøring, til den begynner å ryke. Trekk den så av varmen, og rør inn akasiehonning så den løser seg helt opp.
  • Kryst forsiktig de ferdig bløtlagte gelatinplatene, én og én, og rør inn i den varme soyamelken. Rør sammen til gelatinen er helt oppløst. Bland inn resten av soyamelken.
  • Ha i en blender sammen med pistasjkjernene, og kjør blandingen så jevn og glatt som mulig (bruk evt stavmikser om du ikke har blender). Smak evt til med mer akasiehonning om ønskelig.
  • Hell over i en serveringsskål, eller fordel i 4-5 porsjonsglass. Sett kaldt i kjøleskap i minimum fire timer, evt natten over.