Gå tilbake

Plommesyltetøy

Ingredienser

  • 1 kg plommer
  • 2 dl rårørsukker
  • 1/2-1 dl kaldt vann
  • 1 ts Ceylon kanel valgfritt

Instruksjoner

  • Vask plommene, del dem i to, og fjern steinene
  • Ha i en tykkbunnet kasserolle, tilsett rårørsukker, vann og evt kanel, og kok opp
  • La koke på medium varme i ca 30 minutter, eller til syltetøyet tykner

Hermetisering

  • Kok opp rent, friskt vann, nok til å fylle hermetikkglassene som syltetøyet skal has på
  • Fyll opp rene hermetikkglass med kokende vann. Sett på lokk, og la glassene stå og sterilisere seg noen minutter, før det ferdige syltetøyet helles på
  • Hell av det kokende vannet, og fyll plommesyltetøy nesten opp til kanten på glasset. La det være 2-3 cm klaring opp til kanten. Sett på lokk med det samme, og snu glassene opp ned til de er helt avkjølt. Da vil det blir hermetisert (vil danne seg vakuum i glasset pga varmen).