Go Back

Pokebowl med laks

Matrett Fisk & sjømat, Risretter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Ris

  • 4 dl jasminris eller sushiris

Laks og saus

  • 4-500 gr sashimi laksefilet
  • 4 ss soyasaus glutenfri
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss mirin kan droppes
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær finrevet
  • chiliflak
  • 1 lime

Syltet rødløk

  • 1 medium rødløk
  • 1,5 dl kaldt vann
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss rårørsukker

Øvrig topping

  • 200 gr edamamebønner frosne, rensede (uten skall)
  • 125 gr sjøgressalat wakame, glutenfri
  • 2 gulrøtter
  • 1 medium mango
  • 1 vårløk
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 liten boks mais

Instruksjoner

Risen

  • Kok risen etter anvisning på pakken. Eller følg min fremgangsmåte for perfekt kokt ris her på bloggen.

Laks og saus

  • Start med sausen: Ha soyasaus, sesamolje og mirin i en romslig skål, og bland sammen.
  • Knus hvitløk i hvitløkspresse, og tilsett. Finriv ingefær over, og tilsett litt chiliflak etter ønske. Skvis over saften av en halv lime. Bland sammen.
  • Laksen kuttes i terninger (ca 1,5 cm store), tilsettes i sausen og blandes sammen. Alternativt kan sausen serveres ved siden av, som topping etter ønske.

Syltet rødløk

  • Rødløk skrelles, deles i to, og kuttes i tynne skiver/strimler på tvers. Ha i en skål eller på et rent glass.
  • Kok opp vann, eplecidereddik og rårørsukker, rør til sukkeret har løst seg opp. Helles over rødløken, la det stå og godgjøre seg minimum 20 minutter.

Øvrig topping

  • Frosne edamamebønner tines på kjøkkenpapir
  • Frossen sjøgressalat tines
  • Gulrøtter skrelles og kuttes i tynne strimler/staver
  • Mango skrelles, steinen fjernes, og fruktkjøttet kuttes i terninger
  • Vårløk finkuttes
  • Koriander hakkes

Servering

  • Du kan enten legge opp ingredienser i porsjonsskåler før servering, eller ha laksen og de ulike toppingene i hver sine serveringsskåler, så kan alle forsyne seg med det de ønsker
  • Start med risen, som deretter toppes med laks og øvrige toppinger
  • Dryss over vårløk og koriander til slutt, og skvis over mer limesaft etter ønske