Gå tilbake

Porsjons karamellpudding på enkelt vis

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1,5 dl soyamelk
  • 1 plate gelatin bløtlegges i kaldt vann først
  • 1-2 ss lønnesirup + evt topping ved servering
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

Instruksjoner

  • Legg gelatinplaten i bløt i kaldt friskt vann i 4-5 minutter
  • Ha soyamelk i en liten tykkbunnet kasserolle, varm opp under omrøring til den ryker (trenger ikke koke!)
  • Ta opp gelatinplaten fra vannet, kryst den lett mellom fingrene for å få ut overskuddsvann, og tilsett i den varme soyamelken. Rør om til gelatinen har løst seg opp.
  • Smak til med lønnesirup i vaniljeekstrakt, rør sammen
  • Hell over i et fint glass, la avkjøles og sett i kjøleskap 3-4 timer eller natten over