1-1,2kgreker med skallferske, evt frosne som tines først
4appelsiner
1isbergsalat
1avocadomoden
kremet balsamico
sitronolje
Instruksjoner
Quinoa legges i vann en times tid, eventuelt kvelden før (settes da i kjøleskap)
Hell av vannet før quinoaen skal kokes, og skyll den godt i en finmasket sikt. Ha den over i en kasserolle, og tilsett vann og himalayasalt som angitt. Quinoaen småkokes med lokk i 12-15 minutter. Når den er kokt, settes den til side så lenge, ta gjerne av lokket så den kan avkjøle seg litt.
Appelsinene skrelles med kniv, og kuttes i båter, som deretter kuttes på tvers i terninger. Bland appelsinterningene med den nykokte quinoaen i en romslig salatbolle.
Skrell rekene, og bland sammen med salaten
Isbergsalaten kuttes og tilsettes i salaten, bland sammen
Avocadoen deles i to. Fjern steinen og skallet, og kutt avocadokjøttet i terninger. Tilsett i salaten rett før servering, og bland lett sammen.
Server salaten med sitronolje og kremet balsamico, og gjerne med godt brød.
Notater
Hvis du bruker frosne reker, tiner de forholdsvis raskt på avispapir