Gå tilbake

Quinoasalat med reker og appelsin

Matrett Fisk & sjømat, Salater
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 35 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl quinoa
  • 4,5 dl kaldt vann
  • 1 ts himalayasalt
  • 1-1,2 kg reker med skall ferske, evt frosne som tines først
  • 4 appelsiner
  • 1 isbergsalat
  • 1 avocado moden
  • kremet balsamico
  • sitronolje

Instruksjoner

  • Quinoa legges i vann en times tid, eventuelt kvelden før (settes da i kjøleskap)
  • Hell av vannet før quinoaen skal kokes, og skyll den godt i en finmasket sikt. Ha den over i en kasserolle, og tilsett vann og himalayasalt som angitt. Quinoaen småkokes med lokk i 12-15 minutter. Når den er kokt, settes den til side så lenge, ta gjerne av lokket så den kan avkjøle seg litt.
  • Appelsinene skrelles med kniv, og kuttes i båter, som deretter kuttes på tvers i terninger. Bland appelsinterningene med den nykokte quinoaen i en romslig salatbolle.
  • Skrell rekene, og bland sammen med salaten
  • Isbergsalaten kuttes og tilsettes i salaten, bland sammen
  • Avocadoen deles i to. Fjern steinen og skallet, og kutt avocadokjøttet i terninger. Tilsett i salaten rett før servering, og bland lett sammen.
  • Server salaten med sitronolje og kremet balsamico, og gjerne med godt brød.

Notater

Hvis du bruker frosne reker, tiner de forholdsvis raskt på avispapir