Gå tilbake

Rå bokhvetegrøt med banan og nøtter

Matrett Frokost
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 4 ss rå hel bokhvete
  • kaldt vann til bløtlegging
  • 0,75 dl kokosmelk evt annen plantebasert melk etter ønske (soya, mandel, ris, etc)
  • 1 ts akasiehonning evt lønnesirup for vegansk variant
  • 1/2 ts Ceylon-kanel
  • 1/2 banan
  • En håndfull tørristede nøtter

Instruksjoner

Bløtlegging av rå bokhvete (kvelden før)

  • Ha bokhveten i kaldt vann om kvelden, la stå over natten på benken
  • Neste morgen skylles bokhveten, og den er klar til et raskt oppkok

Rå bokhvetegrøt

  • Ha den ferdig bløtlagte bokhveten i en kasserolle sammen med kokomelk, akasiehonning og kanel
  • Kok opp, og la koke etpar minutter
  • Server med banan og nøtter etter ønske