Gå tilbake

Rå bokhvetegrøt med krydder og dadler

Matrett Frokost
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 4 ss rå hel bokhvete
  • 3/4 dl kokosmelk
  • 1/2-1 dl vann justeres
  • 1-2 dadler smakes til
  • 2/3 ts Ceylon kanel
  • 2/3 ts malt anis

Tilsetning (valgfritt)

  • frosne blåbær
  • frosne kirsebær

Instruksjoner

  • Rå hel bokhvete legges i kaldt friskt vann kvelden før, og kan stå på kjøkkenbenken til neste dag (evt minimum etpar timer før koking)
  • Ha bløtlagt bokhvete i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene. Kok opp, og la småkoke i 4-5 minutter, rør av og til etter behov. Tilsett gjerne 1/2 dl vann først, og tilsett mer dersom den koker for mye inn, eller for ønsket konsistens.
  • Hvis du ønsker, for ekstra smak og næring, kan du blande inn litt frosne blåbær og/eller kirsebær når grøten er nykokt. De vil tine i løpet av få minutter, og bidrar samtidig til å avkjøle grøten.