Gå tilbake

Sjokoladefudge

Matrett Digg med sjokolade, Snacks
Porsjoner 300 gram

Ingredienser

  • 100 gr tahinipasta
  • 150 gr sjokolade 70% melkefri
  • 3-4 ss lønnesirup smakes til
  • 1/4 ts havsalt
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Topping (valgfritt)

  • flaksalt

Instruksjoner

  • Lag vannbad: Sett en bolle som tåler varme (glass, porselen etc) oppå en kasserolle med 3-4 cm vann som kokes opp, uten at bollen kommer i direkte kontakt med vannet. Når vannet koker, kan du skru av varmen.
  • TIPS: Tahini har som regel skilt seg i to lag når du kjøper den, med fast tahinimasse nederst og olje som har samlet seg på toppen. Bland tahinien godt sammen (oljen og massen), før du tar den i bruk. Når du da setter den i kjøleskap etterpå, vil den holde seg blandet
  • Ha tahinipasta i bollen, brekk opp sjokolade og tilsett sammen med lønnesirup (smakes til) og havsalt. Rør til all sjokoladen har smeltet, og du har en jevn røre. Trekk til side.
  • Kle en brødform med bakepapir, og ha røren oppi, bruk gjerne slikkepott og bre den utover i en jevnt lag i formen. Dryss over litt havsalt om ønskelig.
  • Sett i kjøleskap i en times tid, eller til den er fast nok til å kunne kuttes med kniv
  • Ta bakepapiret med fudgen ut av formen, kutt i firkanter (ca 2x2 cm) med en skarp kniv