Go Back

Sjømatgryte med akkar og torsk

Matrett Fisk & sjømat
Koke/steketid 2 timer
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr akkar
  • extra virgin olivenolje
  • 1 stor løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1,5 dl hvitvin tørr/halvtørr
  • 8 dl hermetiske tomater hakkede
  • 2 ts timian
  • 2 ts himalayasalt smakes til
  • pepper
  • 3-400 gr torskefilet gjerne loins
  • 1000 gr poteter

Ved servering (valgfritt)

  • chiliolje eller chilipulver smakes til

Instruksjoner

  • Hvis akkaren er fryst, lar du den tine først, og kutter eventuelt i biter (ca 1 cm tykke). Fryst torsk får også tine først.
  • Ha litt olivenolje i en romslig gryte på middels god varme, ha i akkar i biter, og la steke noen minutter, rør av og til
  • Hakk løken og tilsett, bland sammen
  • Finhakk hvitløk og tilsett, bland sammen
  • Tilsett hvitvin, bland sammen, og la det koke etpar minutter
  • Tilsett hermetiske tomater og timian, og bland sammen. Legg på lokk, juster varmen slik at det putrer moderat
  • Kutt potetene i 2-3 cm terninger, tilsett når akkaren har kokt ca en halvtime. Bland sammen og la potetene bli godt dekket av sausen. La potetene koke med i ca 1,5 time, under lokk, så du er sikker på at de blir skikkelig gjennomkokte og møre.
  • Del torsken i ca 2 cm terninger. Når potetene er helt gjennomkokte, legges torsketerningene i sausen, la dem trekke til de er hvite og gjennomkokte
  • Smak eventuelt til med chiliolje eller -pulver før/ved servering