Hvis akkaren er fryst, lar du den tine først, og kutter eventuelt i biter (ca 1 cm tykke). Fryst torsk får også tine først.
Ha litt olivenolje i en romslig gryte på middels god varme, ha i akkar i biter, og la steke noen minutter, rør av og til
Hakk løken og tilsett, bland sammen
Finhakk hvitløk og tilsett, bland sammen
Tilsett hvitvin, bland sammen, og la det koke etpar minutter
Tilsett hermetiske tomater og timian, og bland sammen. Legg på lokk, juster varmen slik at det putrer moderat
Kutt potetene i 2-3 cm terninger, tilsett når akkaren har kokt ca en halvtime. Bland sammen og la potetene bli godt dekket av sausen. La potetene koke med i ca 1,5 time, under lokk, så du er sikker på at de blir skikkelig gjennomkokte og møre.
Del torsken i ca 2 cm terninger. Når potetene er helt gjennomkokte, legges torsketerningene i sausen, la dem trekke til de er hvite og gjennomkokte
Smak eventuelt til med chiliolje eller -pulver før/ved servering