Go Back

Sprøbakt torsk (glutenfri)

Matrett Fisk & sjømat
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 120 gr tortillachips
  • 500 gr torskefilet uten skinn gjerne loins
  • 1 egg
  • 3/4-1 ts havsalt
  • pepper
  • extra virgin olivenolje en rimelig variant som du finner på vanlige matbutikker

Instruksjoner

Med stekeovn på varmluft

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader VARMLUFT
  • Fisken tørkes godt med kjøkkenpapir, og deles i ca 50-70 gr store biter
  • Tortillachips knuses relativt smått i food processor, og has i en dyptallerken/skål
  • Ha et egg i en egen dyptallerken/skål, og pisk det godt sammen med salt og litt pepper
  • Vend fiskestykkene først i egg, og deretter i knuste tortillachips, legg på en stekeplate og sprinkle litt extra virgin olivenolje over
  • Stekes i 13-15 minutter, til fisken er gjennomstekt (flaker seg)

Med air fryer

  • Følg stegene over for selve preppingen av fisken med panering
  • De panerte fiskestykkene legges i kurven på air fryeren, og litt olivenolje sprinkles over
  • Sett air fryeren på 180 grader i 10-12 minutter, til fisken er gjennomstekt