Bløtlegg dadlene i kaldt friskt vann for å mykne dem (med mindre de er veldig saftige og myke fra før). La dem gjerne stå 5-6 timer på kjøkkenbenken, evt natten over i kjøleskap
Forvarm stekeovnen til 175 grader
Fjern steinene fra dadlene, og ha i en food processor sammen med egg og kakao. Kjør røren så jevn som mulig
Bruk en firkantet kakeform (20x20 cm) eller en springform (22 cm). Kle formen med bakepapir. Hvis du bruker springform, går det fint å legge bakepapiret på bunnen, og så sette på ringen. Du kan med fordel pensle bakepapiret (og innsiden av ringen om du bruker springform) med litt olivenolje, da løsner kaken mye enklere etter steking. Hell røren i formen, bruk slikkepott for å få med alt, og til å bre røren i et jevnt lag utover. Siden røren er ganske tykk, kan du "riste" litt på formen frem og tilbake for at røren skal jevne seg mest mulig ut.
Stekes i ca 20 minutter, til den er gjennomstekt, men bittelitt "klam" eller "fudgy" inni