Gå tilbake

Sunne brownies med tre ingredienser

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks

Ingredienser

  • 300 gr dadler
  • 4 egg str L
  • 70 gr kakao

Til smøring av form/bakepapir

  • litt olivenolje

Instruksjoner

  • Bløtlegg dadlene i kaldt friskt vann for å mykne dem (med mindre de er veldig saftige og myke fra før). La dem gjerne stå 5-6 timer på kjøkkenbenken, evt natten over i kjøleskap
  • Forvarm stekeovnen til 175 grader
  • Fjern steinene fra dadlene, og ha i en food processor sammen med egg og kakao. Kjør røren så jevn som mulig
  • Bruk en firkantet kakeform (20x20 cm) eller en springform (22 cm). Kle formen med bakepapir. Hvis du bruker springform, går det fint å legge bakepapiret på bunnen, og så sette på ringen.
    Du kan med fordel pensle bakepapiret (og innsiden av ringen om du bruker springform) med litt olivenolje, da løsner kaken mye enklere etter steking.
  • Hell røren i formen, bruk slikkepott for å få med alt, og til å bre røren i et jevnt lag utover. Siden røren er ganske tykk, kan du "riste" litt på formen frem og tilbake for at røren skal jevne seg mest mulig ut.
  • Stekes i ca 20 minutter, til den er gjennomstekt, men bittelitt "klam" eller "fudgy" inni