Gå tilbake

Tacosuppe

Matrett Suppe
Nasjonalitet Meksikansk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 ss extra virgin olivenolje rimelig variant, til steking
  • 1 løk
  • 1 medium rød paprika
  • 1 medium grønn paprika
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 400 gr karbonadedeig evt kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 2 bokser hermetiske tomater ca 400 gr
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 boks svarte bønner hermetiske, ca 230 gr netto
  • 1 boks brune bønner hermetiske, ca 230 gr netto
  • 1 liten boks mais ca 150 gr netto
  • evt litt havsalt om nødvendig smakes til
  • evt litt chilipulver smakes til

Ved servering

  • 1 lime
  • frisk koriander
  • tortillachips

Instruksjoner

  • Løk hakkes, og paprika kuttes i ca 1 cm terninger. Stekes i extra virgin olivenolje i en romslig gryte på middels god varme noen minutter, rør av og til
  • Finhakk hvitløken og tilsett, bland sammen
  • Når løken er blank, tilsettes karbonadedeigen. Del den opp smått med stekespaden, bland sammen og stek på god varme 2-3 minutter
  • Tilsett tacokrydder, bland sammen
  • Tilsett hermetiske tomater, vann og kjøttbuljong, bland sammen
  • Skyll bønnene i rist, og tilsett sammen med mais. Bland sammen, legg på lokk, og la koke i ca 10 minutter.
  • Smak evt til suppa med litt ekstra salt og/eller chilipulver, om behov for det

Ved servering

  • Skvis over litt limesaft, og server suppa med et dryss frisk koriander og med tortillachips til