Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse, sett til side så lenge
Skjær oksekjøttet i ca 2 cm store terninger
Ha kokosolje i en romslig gryte på god varme, og brun kjøttet raskt noen minutter
Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
Tilsett løkmosen og bland sammen, la steke 3-4 minutter, rør av og til
Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke med lokk i 2-3 timer, til kjøttet er helt mørt (koketiden vil avhenge litt av kjøttstykket). Juster varmen ned etter behov, og rør av og til.
Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
Smak til med salt etter ønske, og eventuelt mer chili om ønskelig
Rett før servering grovhakkes fersk spinat (frossen spinat tilsettes som den er). La det koke ett minutts tid til spinaten har klappet sammen eller løst seg opp.
Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander