Gå tilbake

Madras curry med oksekjøtt

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Indisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 5-6 cm ingefær
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1/2-1 chili  etter ønsket styrke, smakes til underveis
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 400 gr hermetiske tomater 1 boks 
  • 2,5 dl kokosmelk  kartong
  • 7-800 gr oksekjøtt, beinfritt f.eks sosekjøtt, bog eller høyrygg
  • 1-2 ts havsalt  smakes til
  • 100 gr spinat fersk eller fryst

Instruksjoner

  • Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse, sett til side så lenge
  • Skjær oksekjøttet i ca 2 cm store terninger
  • Ha kokosolje i en romslig gryte på god varme, og brun kjøttet raskt noen minutter
  • Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
  • Tilsett løkmosen og bland sammen, la steke 3-4 minutter, rør av og til
  • Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke med lokk i 2-3 timer, til kjøttet er helt mørt (koketiden vil avhenge litt av kjøttstykket). Juster varmen ned etter behov, og rør av og til.
  • Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
  • Smak til med salt etter ønske, og eventuelt mer chili om ønskelig
  • Rett før servering grovhakkes fersk spinat (frossen spinat tilsettes som den er). La det koke ett minutts tid til spinaten har klappet sammen eller løst seg opp.
  • Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander