Madras curry med oksekjøtt

Madras curry med oksekjøtt

Madras curry med oksekjøtt er virkelig «comfort food» på sitt aller beste! Hvis du er glad indisk mat, kan dette fort bli en god favoritt utover høsten og vinteren. Vi må jo ha noe å se frem til nå som sommeren er på hell, ikke sant?

Oppskriften er nesten den samme som Madras curry med kylling, bare med oksekjøtt. Og så bruker jeg gulrot i tillegg i denne oppskriften. Jeg bruker et kjøttstykke som fordrer to-tre timers koking, og som gir kjøtt med god tekstur og smak. I akkurat denne curryen på bildet brukte jeg faktisk sosekjøtt uten bein, og det ble skikkelig bra. Men du kan også bruke høyrygg eller bog. Poenget er at curryen får koke til kjøttet er mørt.

Ikke fall for fristelsen å bruke biffkjøtt. Det kan fort bli både tørt og seigt, og du får garantert ikke den samme gode smaken og matopplevelsen som du faktisk gjør med rimeligere stykningsdeler. Kunsten er bare å la det få koke den tiden det tar. Så enkelt.

Currysausen lages fra bunnen av, på lettvint vis. Her er det fint å bruke stavmikser, alternativt food processor. Du moser enkelt og greit sammen løk, hvitløk og frisk ingefær til en jevn masse. Med en stavmikser må du kanskje “lirke og lure” litt, for å få i gang mosingen, men når den først får “tak” på løken er resten plankekjøring. Og vips, så har du en jevn og fin masse. Dette blir basisen for sausen, sammen med typisk indiske krydderier.

Madras curry med oksekjøtt serveres med basmatiris til. Følg gjerne fremgangsmåten for Perfekt kokt ris, da får du garantert godt resultat.

Madras curry med oksekjøtt

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Indisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 5-6 cm ingefær
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1/2-1 chili  etter ønsket styrke, smakes til underveis
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 400 gr hermetiske tomater 1 boks 
  • 2,5 dl kokosmelk  kartong
  • 7-800 gr oksekjøtt, beinfritt f.eks sosekjøtt, bog eller høyrygg
  • 1-2 ts havsalt  smakes til
  • 100 gr spinat fersk eller fryst

Instruksjoner

  • Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse, sett til side så lenge
  • Skjær oksekjøttet i ca 2 cm store terninger
  • Ha kokosolje i en romslig gryte på god varme, og brun kjøttet raskt noen minutter
  • Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
  • Tilsett løkmosen og bland sammen, la steke 3-4 minutter, rør av og til
  • Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke med lokk i 2-3 timer, til kjøttet er helt mørt (koketiden vil avhenge litt av kjøttstykket). Juster varmen ned etter behov, og rør av og til.
  • Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
  • Smak til med salt etter ønske, og eventuelt mer chili om ønskelig
  • Rett før servering grovhakkes fersk spinat (frossen spinat tilsettes som den er). La det koke ett minutts tid til spinaten har klappet sammen eller løst seg opp.
  • Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating