Madras curry med kylling

Madras curry med kylling

Jeg er så utrolig glad i indisk mat! De fantastiske sausene med sine gode krydderier, det møre smakfulle kjøttet, basmatirisen til… Mmmmm… Dette er en enkel oppskrift på madras curry med kylling, som er rask å lage, og som du derfor like gjerne kan lage til hverdags som til helgemiddag.

Currysausen lages fra bunnen av, på veldig lettvint vis. Her er det fint å bruke stavmikser, alternativt food processor. Du moser enkelt og greit sammen løk, hvitløk og frisk ingefær til en jevn masse. Med en stavmikser må du kanskje «lirke og lure» litt, for å få den i gang med mosingen, men når den først får «tak» på løken er resten plankekjøring. Og vips, så har du en ypperlig basis for sausen, sammen med typisk indiske krydderier.

Jeg liker å bruke kylling lårfilet til denne oppskriften. Den har god smak og konsistens, og blir ikke så tørr og «fettfattig» som brystfileten på kyllingen. Men bruk selvfølgelig kyllingfilet (brystfilet) om du heller foretrekker det. Fersk spinat tilsettes helt på slutten av koketiden. Alternativt kan du bruke frossen spinat.

Madras curry med kylling serveres med basmatiris til. Følg gjerne fremgangsmåten min for Perfekt kokt ris nå du skal lage den. Legg da risen i bløt 30-60 minutter i forveien, alt etter hvor mye tid du har til rådighet, og sett på risen til koking når du skal i gang med curryen.

Madras curry med kylling

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Indisk
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 5-6 fedd hvitløk
  • 5-6 cm ingefær
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1/2-1 chili etter ønsket styrke, smakes til underveis
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss spisskummen
  • 1/2 ss garam masala
  • 1/2 ss gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater 400 gr
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 6-700 gr kyllingfilet gjerne lårfilet
  • 1-2 ts himalayasalt smakes til
  • 200 gr spinat fersk, evt frossen

Tilbehør

  • basmatiris
  • frisk koriander ved servering

Instruksjoner

  • Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse
  • Ha kokosolje i en romslig gryte på middels god varme, og stek den finmoste løkblandingen etpar minutter, rør av og til
  • Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
  • Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke noen minutter, juster varmen etter behov
  • Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
  • Smak til med salt etter ønske
  • Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett. La det koke til kyllingkjøttet er helt gjennomkokt.
  • Grovhakk fersk spinat, tilsett, og la det koke ett minutts tid til den har klappet sammen. Hvis du bruker frossen spinat, tilsettes den, og får koke med til den har tinet (bruk gjerne stekespaden til å "løse" den opp underveis, så går det litt raskere).
  • Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating