Go Back

Madras curry med kylling

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Indisk
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 5-6 fedd hvitløk
  • 5-6 cm ingefær
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1/2-1 chili etter ønsket styrke, smakes til underveis
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss spisskummen
  • 1/2 ss garam masala
  • 1/2 ss gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater 400 gr
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 6-700 gr kyllingfilet gjerne lårfilet
  • 1-2 ts himalayasalt smakes til
  • 200 gr spinat fersk

Tilbehør

  • basmatiris
  • frisk koriander ved servering

Instruksjoner

  • Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse
  • Ha kokosolje i en romslig gryte på middels god varme, og stek den finmoste løkblandingen etpar minutter, rør av og til
  • Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
  • Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke noen minutter, juster varmen etter behov
  • Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
  • Smak til med salt etter ønske
  • Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett. La det koke til kyllingkjøttet er helt gjennomkokt.
  • Grovhakk spinaten, tilsett, og la det koke ett minutts tid til den har klappet sammen
  • Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander