Gå tilbake

Madras curry med kylling

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Indisk
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 5-6 fedd hvitløk
  • 5-6 cm ingefær
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 1/2-1 chili etter ønsket styrke, smakes til underveis
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss spisskummen
  • 1/2 ss garam masala
  • 1/2 ss gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater 400 gr
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 6-700 gr kyllingfilet gjerne lårfilet
  • 1-2 ts himalayasalt smakes til
  • 200 gr spinat fersk, evt frossen

Tilbehør

  • basmatiris
  • frisk koriander ved servering

Instruksjoner

  • Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse
  • Ha kokosolje i en romslig gryte på middels god varme, og stek den finmoste løkblandingen etpar minutter, rør av og til
  • Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
  • Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke noen minutter, juster varmen etter behov
  • Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
  • Smak til med salt etter ønske
  • Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett. La det koke til kyllingkjøttet er helt gjennomkokt.
  • Grovhakk fersk spinat, tilsett, og la det koke ett minutts tid til den har klappet sammen. Hvis du bruker frossen spinat, tilsettes den, og får koke med til den har tinet (bruk gjerne stekespaden til å "løse" den opp underveis, så går det litt raskere).
  • Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander