Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse
Ha kokosolje i en romslig gryte på middels god varme, og stek den finmoste løkblandingen etpar minutter, rør av og til
Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke noen minutter, juster varmen etter behov
Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
Smak til med salt etter ønske
Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett. La det koke til kyllingkjøttet er helt gjennomkokt.
Grovhakk spinaten, tilsett, og la det koke ett minutts tid til den har klappet sammen
Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander