Gå tilbake

Kanelboller (glutenfrie, melkefrie)

Matrett Brød & bakst, Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

Deigen

  • 500 gr friskt kaldt vann temperert til 25 grader
  • 20 gr fiberhusk / malte psylliumfrø
  • 100 gr bokhvetemel
  • 100 gr rismel + til utbaking
  • 100 gr maismel
  • 100 gr potetmel
  • 50 gr rårørsukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts havsalt
  • 1 egg str M/L

Fyll og pensling

  • 75 gr ghee klarnet smør, romtemperert
  • 30 gr rårørsukker
  • 2 ss ekte kanel
  • 1 egg til pensling

Instruksjoner

  • Vann og fiberhusk / malte psylliumfrø kjøres sammen ca 10 minutter
  • Mål opp melet og øvrige tørre ingredienser, og blant sammen. Tilsett og kjør deigen sammen i 10-15 minutter
  • Tilsett egg i deigen, og kjør sammen noen minutter
  • La deigen heve ca 2 timer, til dobbel størrelse
  • Bland sammen fyllet: Ghee/klarnet smør, rårørsukker og kanel. Hvis smøret er kjøleskapskaldt og hardt, kan det varmes i en kasserolle til det er mykt nok til å blande ingrediensene sammen
  • Dryss rismel på kjøkkenbenken, hvelv deigen oppå. Dryss gjerne rismel oppå deigen også, så klistrer den ikke så mye til fingrene. Trykk deigen forsiktig ut til et rektangel, ca 25x40 cm, med langsiden mot deg
  • Smør fyllet utover deigen i et jevnt lag
  • Rull sammen fra langsiden, og del i 12 like store emner. Tips: Del rullen først i to på midten, deretter hver halvdel i to, og deretter hver av delene i tre. Da er det lettere å få like store emner
  • Legg hvert emne med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir, trykk emnene litt ned så de er ca 3 cm høye og runde. Fest eventuelt endene litt "innunder" bollen om de er litt løse og "stikker" ut
  • Pisk sammen et egg, og pensle bollene med
  • La etterheve ca 30 minutter
  • Forvarm stekeovnen til 225 grader
  • Stekes i ca 18 minutter, til de er godt gyldne. Avkjøles på platen eller på rist. Hvis de henger sammen etter steking, så bruk en kniv eller stekespade til å forsiktig løsne dem fra hverandre.