Gå tilbake

Reker i hvitløk og chili

Matrett Fisk & sjømat
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 5-600 gr rå villreker evt scampi
  • 1 kinesisk hvitløk evt 3-4 fedd
  • 1/2 chili
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2-1 ts havsalt smakes til
  • 1/2 ts malt paprika
  • 1-2 ss hakket persille
  • 1/2 sitron

Instruksjoner

  • Frosne villreker (evt scampi) tines først på kjøkkenpapir, og skrelles når de er tinte
  • Hvitløk finhakkes. Fjern frøene på chilien, og finhakk.
  • Ha extra virgin olivenolje i en wok eller romslig stekepanne på god varme. Tilsett hvitløk og chili, og la det steke til hvitløken er så vidt gylden (30-60 sekunder).
  • Tilsett rekene, og stek noen få minutter til de er akkurat gjennomstekt, vend om ofte etter behov
  • Smak til med havsalt og malt paprika, bland sammen
  • Finhakk persille, og dryss over
  • Halvparten av sitronen skvises over rekene før servering, andre halvparten kuttes i båter som serveres til