Reker i hvitløk og chili

Reker i hvitløk og chili

Reker i hvitløk og chili (gambas al ajillo) er skikkelig smakfull og digg mat, som nok får tankene til å vandre til sydligere breddegrader for mange. Med olivenolje, hvitløk og chili i rause mengder, mmm…. Og ikke minst er det en rask og enkel rett å tilberede. Hvis du savner Spania, hvorfor ikke lage denne oppskriften til helgen, eller sågar en dag i uken?

Oppskriften under er ment som en hovedrett. Server den da gjerne med ris eller (glutenfri) pasta og grønnsaker til. Reker i hvitløk og chili passer også fint som forrett eller en lett lunsj, eventuelt med litt brød eller salat til. Da vil oppskriften rekke til flere. Dette vil også være en ypperlig rett å servere til en buffet eller koldtbord. Øk da oppskriften etter behov.

Bruk helst villreker om du finner tak i, eller du kan bruke scampi. Begge deler finner du som regel i frysedisken, og de er helst å foretrekke. De du finner i kjøledisken har ofte en del tilsetningsstoffer, sjekk eventuelt innholdsfortegnelsen for dette.

Oppskriften tar utgangspunkt i å bruke frosne, rå villreker/scampi. De finnes med og uten skall, eventuelt med halen på. La dem tine først, og skrell dem eventuelt før steking. Du kan alternativt bruke villreker/scampi som er ferdig kokt (uten skall), da trenger de kun å varmes lett, og skal uansett ikke stekes lenge da de kan bli litt tørre.

Reker i hvitløk og chili

Matrett Fisk & sjømat
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 5-600 gr rå villreker evt scampi
  • 1 kinesisk hvitløk evt 3-4 fedd
  • 1/2 chili
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2-1 ts havsalt smakes til
  • 1/2 ts malt paprika
  • 1-2 ss hakket persille
  • 1/2 sitron

Instruksjoner

  • Frosne villreker (evt scampi) tines først på kjøkkenpapir, og skrelles når de er tinte
  • Hvitløk finhakkes. Fjern frøene på chilien, og finhakk.
  • Ha extra virgin olivenolje i en wok eller romslig stekepanne på god varme. Tilsett hvitløk og chili, og la det steke til hvitløken er så vidt gylden (30-60 sekunder).
  • Tilsett rekene, og stek noen få minutter til de er akkurat gjennomstekt, vend om ofte etter behov
  • Smak til med havsalt og malt paprika, bland sammen
  • Finhakk persille, og dryss over
  • Halvparten av sitronen skvises over rekene før servering, andre halvparten kuttes i båter som serveres til
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating