Tabouli med quinoa

Tabouli med quinoa

Tabouli med quinoa er en glutenfri vri på en libanesisk klassiker. Tabouli er en salat som egentlig lages med finkornet bulgur (hvete), persille, tomater, vårløk, og en dressing av extra virgin olivenolje og sitron. Det er også vanlig å bruke frisk mynte i tillegg til persille, og eventuelt koriander. Quinoa er en god, glutenfri erstatning for bulgur i denne oppskriften.

Du skal bruke rikelig med frisk persille, den utgjør nemlig en vesentlig bestanddel i en ekte tabouli. Så pøs på med så mye persille som du føler for. Å bruke både mynte og koriander i tillegg, er også avgjørende for en god tabouli, spør du meg. Men tilpass mengder til egen gane. Om du ikke er så glad i koriander, for eksempel, så dropper du bare det.

Tabouli med quinoa er deilig tilbehør til både kjøtt, kylling, fisk og sjømat, og den er ypperlig til grillmat nå på sommeren. Du kan fint også spise denne alene til lunsj, eller for eksempel toppet med litt kjøtt, kylling eller reker for å få inn litt mer proteiner og metthetsfølelse. Server gjerne også tabouli til en buffet, og skaler da oppskriften opp etter behov.

Tabouli med quinoa

Matrett Salater, Tilbehør
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa ukokt
  • kaldt vann til koking
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saften, smakes til
  • 1/2 ts havsalt smakes til
  • 2-3 håndfuller frisk persille
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 håndfull frisk mynte
  • 1 vårløk
  • 100 gr gode, faste tomater

Instruksjoner

  • Quinoaen må skylles godt før koking. Legg den gjerne i bløt i kaldt vann i 30-60 minutter før koking, og skyll deretter i flere omganger med kaldt vann. Bruk en finmasket sikt hvor quinoaen ikke slipper igjennom.
  • La quinoaen så vidt småkoke i rikelig med kaldt vann, i ca 12-14 minutter, til den får den karakteristiske "halen", men fremdeles er litt "al dente"
  • Mens quinoaen koker, finhakkes urtene og has i en romslig salatbolle
  • Når quinoaen er ferdig kokt, helles kokevannet av ved hjelp av den finmaskede sikten
  • Tilsett extra virgin olivenolje i den kokte quinoaen, og smak til med sitronsaft og havsalt. Bland sammen, og sett til side så lenge for litt avkjøling.
  • Finsnitt vårløk, og bland sammen med urtene i salatbolen
  • Tomatene kuttes i små terninger, og blandes sammen med urtene og vårløken
  • Tilsett den avkjølte quinoaen, og bland godt sammen
  • Smak til med mer sitronsaft og havsalt om ønskelig
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating