Gå tilbake

Tabouli med quinoa

Matrett Salater, Tilbehør
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa ukokt
  • kaldt vann til koking
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saften, smakes til
  • 1/2 ts havsalt smakes til
  • 2-3 håndfuller frisk persille
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 håndfull frisk mynte
  • 1 vårløk
  • 100 gr gode, faste tomater

Instruksjoner

  • Quinoaen må skylles godt før koking. Legg den gjerne i bløt i kaldt vann i 30-60 minutter før koking, og skyll deretter i flere omganger med kaldt vann. Bruk en finmasket sikt hvor quinoaen ikke slipper igjennom.
  • La quinoaen så vidt småkoke i rikelig med kaldt vann, i ca 12-14 minutter, til den får den karakteristiske "halen", men fremdeles er litt "al dente"
  • Mens quinoaen koker, finhakkes urtene og has i en romslig salatbolle
  • Når quinoaen er ferdig kokt, helles kokevannet av ved hjelp av den finmaskede sikten
  • Tilsett extra virgin olivenolje i den kokte quinoaen, og smak til med sitronsaft og havsalt. Bland sammen, og sett til side så lenge for litt avkjøling.
  • Finsnitt vårløk, og bland sammen med urtene i salatbolen
  • Tomatene kuttes i små terninger, og blandes sammen med urtene og vårløken
  • Tilsett den avkjølte quinoaen, og bland godt sammen
  • Smak til med mer sitronsaft og havsalt om ønskelig