Quinoaen må skylles godt før koking. Legg den gjerne i bløt i kaldt vann i 30-60 minutter før koking, og skyll deretter i flere omganger med kaldt vann. Bruk en finmasket sikt hvor quinoaen ikke slipper igjennom.
La quinoaen så vidt småkoke i rikelig med kaldt vann, i ca 12-14 minutter, til den får den karakteristiske "halen", men fremdeles er litt "al dente"
Mens quinoaen koker, finhakkes urtene og has i en romslig salatbolle
Når quinoaen er ferdig kokt, helles kokevannet av ved hjelp av den finmaskede sikten
Tilsett extra virgin olivenolje i den kokte quinoaen, og smak til med sitronsaft og havsalt. Bland sammen, og sett til side så lenge for litt avkjøling.
Finsnitt vårløk, og bland sammen med urtene i salatbolen
Tomatene kuttes i små terninger, og blandes sammen med urtene og vårløken
Tilsett den avkjølte quinoaen, og bland godt sammen
Smak til med mer sitronsaft og havsalt om ønskelig