Pastasalat med reker og persilledressing (glutenfri, melkefri)

Pastasalat med reker og persilledressing (glutenfri, melkefri)

Pastasalat med reker og persilledressing er perfekt sommermat! Men denne oppskriften kan selvfølgelig lages året rundt, når du ønsker noe lett og godt å spise. Den er enkel å lage, den største jobben er i grunnen å skrelle rekene…

Persilledressingen setter prikken over i’en, med sin milde og snille urtesmak. Den passer godt til både rekene og de øvrige ingrediensene. For å lage dressingen bruker jeg den lille food processoren som hører til stavmikseren min, den er veldig praktisk å anvende dersom du også har en slik.

Bruk den glutenfrie pastaen du ønsker, men jeg foretrekker pastaskruer til en slik salat. Når pastaen er kokt, blander du inn dressingen. Da vil den legge seg som et lett og fint lag på pastaen.

Et smart «triks» er å la ertene koke med sammen med pastaen i siste kokeminutt. Da slår du to fluer i en smekk, sparer tid, og slipper å varme ertene i egen kasserolle.

Server gjerne pastasalat med reker og persilledressing når du inviterer over venner til lunsj eller en enkel, uformell middag. Alternativt passer den også godt til en buffet. Skaler eventuelt opp oppskriften etter behov.

Pastasalat med reker og persilledressing (glutenfri, melkefri)

Matrett Fisk & sjømat, Salater
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Reker og pasta

  • 1 kg reker med skall
  • 400 gr glutenfrie pastaskruer

Persilledressing

  • 2 gode håndfuller frisk persille
  • 1-1,5 dl extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saften
  • 1/2 ts hvitløkspulver smakes til
  • 1/2 ts havsalt smakes til

Øvrige ingredienser

  • 200 gr erter frosne
  • 1 stor boks mais 285 gr netto
  • 200 gr gode tomater

Instruksjoner

  • Rekene skrelles, og settes til side så lenge (sett evt i kjøleskapet)
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, smak gjerne så du vet den er kokt (kan gjerne være bittelitt al dente). Tilsett ertene i siste kokeminutt, så de tines.
  • Når pastaen (og ertene) er kokt, helles de i dørslag så vannet får renne av. Skyll raskt med kaldt vann. Ha over i en romslig salatbolle.
  • Lag persilledressingen:
    Ha persille og extra virgin olivenolje i en food processor, og kjør til en finmalt dressing. Bruk en slikepott for å "spa ned" fra kantene. Tilpass mengden olivenolje, så dressingen får en lett konsistens. Smak til med sitronsaft, hvitløkspulver og havsalt.
  • Tilsett persilledressingen i pastaen (bruk slikkepott for å få med alt), bland godt sammen.
  • Tilsett mais
  • Kutt tomater i passe biter, og tilsett. Bland sammen
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating