Gå tilbake

Pastasalat med reker og persilledressing (glutenfri, melkefri)

Matrett Fisk & sjømat, Salater
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Reker og pasta

  • 1 kg reker med skall
  • 400 gr glutenfrie pastaskruer

Persilledressing

  • 2 gode håndfuller frisk persille
  • 1-1,5 dl extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saften
  • 1/2 ts hvitløkspulver smakes til
  • 1/2 ts havsalt smakes til

Øvrige ingredienser

  • 200 gr erter frosne
  • 1 stor boks mais 285 gr netto
  • 200 gr gode tomater

Instruksjoner

  • Rekene skrelles, og settes til side så lenge (sett evt i kjøleskapet)
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, smak gjerne så du vet den er kokt (kan gjerne være bittelitt al dente). Tilsett ertene i siste kokeminutt, så de tines.
  • Når pastaen (og ertene) er kokt, helles de i dørslag så vannet får renne av. Skyll raskt med kaldt vann. Ha over i en romslig salatbolle.
  • Lag persilledressingen:
    Ha persille og extra virgin olivenolje i en food processor, og kjør til en finmalt dressing. Bruk en slikepott for å "spa ned" fra kantene. Tilpass mengden olivenolje, så dressingen får en lett konsistens. Smak til med sitronsaft, hvitløkspulver og havsalt.
  • Tilsett persilledressingen i pastaen (bruk slikkepott for å få med alt), bland godt sammen.
  • Tilsett mais
  • Kutt tomater i passe biter, og tilsett. Bland sammen