Gå tilbake

Ingredienser

  • 50 gr extra virgin kokosolje + litt til stekingen
  • 4 store egg
  • 4 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 8 dl rismelk
  • 4 ts malte psylliumfrø
  • 150 gr rismel
  • 100 gr potetmel
  • 100 gr bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts havsalt evt himalayasalt

Instruksjoner

  • Kokosoljen varmes opp på moderat varme til den akkurat smelter, og settes til side så lenge
  • Varm opp vaffeljernet
  • Pisk sammen egg, akasiehonning og vaniljeekstrakt i en bakebolle, tilett melk og bland sammen
  • Tilsett malte psylliumfrø, og visp godt sammen umiddelbart, de begynner å svelle med det samme
  • Bland sammen rismel, bokhvetemel, potetmel, bakepulver, kardemomme og salt i en annen bolle, og tilsett i eggeblandingen under omrøring. Visp godt sammen til en mest mulig jevn røre.
  • Tilsett den smeltede kokosoljen, til slutt, og bland sammen 
  • Pensle vaffeljernet med litt kokosolje før steking, og ved behov, og stek vaflene som du pleier