Vafler uten hvete og melk

Vafler uten hvete og melk

Vafler uten hvete og melk er slett ikke vanskelig å lage, og dessuten er det enkelt å få dem gode. Denne oppskriften er deilig smaksatt med vanilje og kardemomme. Mmmmm, jeg simpelthen digger disse vaflene ♥ 

Som erstatning for hvetemel bruker jeg en miks av fullkorns rismel, bokhvetemel og potetmel. Både rismel og bokhvetemel finner du både i helsekostbutikker, asiatiske butikker, og etter hvert også i vanlige matbutikker. Sjekk gjerne priser, de varierer stort, og det finnes forholdsvis prisgunstige alternativer. Jeg tilsetter malte psylliumfrø (også kalt fiberhusk), som sveller i væske og gir fylde til bakst. Til væske bruker jeg rismelk, den er nøytral på smak. Eventuelt erstatter jeg noe av rismelken med kokosmelk, for mer fylde.

Denne oppskriften på vafler uten hvete og melk er dessuten fri for tilsatt sukker. I stedet er den moderat søtet med akasiehonning, eventuelt kan du bruke lønnesirup. Du kan fint bruke vaflene som såkalte «matvafler», det vil si som alternativ til brød og med pålegg på. Da kan du halvere eller kutte ut akasiehonningen, om ønskelig.

Lyst på en frisk variant av denne oppskriften? Prøv Appelsinvafler – de er også helt fri for melk, hvete og tilsatt sukker.

Ingredienser

  • 50 gr extra virgin kokosolje + litt til stekingen
  • 4 store egg
  • 4 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 8 dl rismelk
  • 4 ts malte psylliumfrø
  • 150 gr rismel
  • 100 gr potetmel
  • 100 gr bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts havsalt evt himalayasalt

Instruksjoner

  • Kokosoljen varmes opp på moderat varme til den akkurat smelter, og settes til side så lenge
  • Varm opp vaffeljernet
  • Pisk sammen egg, akasiehonning og vaniljeekstrakt i en bakebolle, tilett melk og bland sammen
  • Tilsett malte psylliumfrø, og visp godt sammen umiddelbart, de begynner å svelle med det samme
  • Bland sammen rismel, bokhvetemel, potetmel, bakepulver, kardemomme og salt i en annen bolle, og tilsett i eggeblandingen under omrøring. Visp godt sammen til en mest mulig jevn røre.
  • Tilsett den smeltede kokosoljen, til slutt, og bland sammen 
  • Pensle vaffeljernet med litt kokosolje før steking, og ved behov, og stek vaflene som du pleier
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating