Gå tilbake

Alt-i-ett indisk kjøttgryte

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk, Indisk
Total tid 25 minutter
Porsjoner 5 personer

Ingredienser

Bløtlegging av risen

  • 1 liter vann kokes opp til bløtlegging
  • 3 dl basmatiris

Kjøttgryten

  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 400 gr kvernet kjøtt karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 5 dl vann
  • 4 dl hakkede tomater kartong
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt fennikel
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts ekte kanel
  • 1 ts gurkemeie
  • 1-2 ts himalayasalt smakes til, evt havsalt
  • 1 håndfull frisk koriander
  • mangochutney ved servering, valgfritt

Instruksjoner

  • Kok opp vann til bløtlegging av risen. Når vannet er kokt opp, legges risen i og får trekke 10-15 minutter.
  • Imens kuttes løk og paprika i ca 1 cm biter, og hvitløk småhakkes. Ha i en romslig gryte med extra virgin kokosolje på middels varme, og stek etpar minutter
  • Tilsett kvernet kjøtt, del det opp med stekespaden, og stek etpar minutter til, rør en gang eller to. Kjøttet trenger ikke blir gjennomstekt, det vil uansett bli ferdig gjennom den gjenstående kokingen av gryten.
  • Tilsett vann, hakkede tomater, kokosmelk, malt ingefær, malt koriander, malt fennikel, spisskummen og kanel
  • Hell av vannet fra risen som har vært bløtlagt, og tilsett risen i gryten. Bland godt sammen, legg på lokk og la koke ca 10 minutter, til risen er helt gjennomkokt. Juster varmen så det bare koker moderat.
  • Smak til med salt, og bland inn frisk koriander