Alt-i-ett indisk kjøttgryte

Alt-i-ett indisk kjøttgryte

Fremgangsmåten for denne retten er inspirert av oppskriften på kylling biryani. Basmatirisen bløtlegges først i kokende vann, før den tilsettes i selve gryteretten og får koke med. Da blir koketiden for risen kortere, og ikke minst tar den opp alle de gode smakene fra krydderne. Sausen er basert på hakkede tomater og kokosmelk, i tillegg til deilige indiske krydder så klart. Jeg bruker gjerne kvernet kalvekjøtt som jeg kjøper direkte fra en bonde i regionen, men du kan fint bruke enten karbonadedeig eller kjøttdeig. Hos meg går denne retten under navnet alt-i-ett indisk kjøttgryte.

Denne kjøttgryten er enkel og rask å lage, til tross for en lang ingrediensliste. Mange av ingrediensene er krydder og andre råvarer som ikke skal hakkes eller preppes, og de hiver du oppi gryta på null komma niks. Og ikke minst smaker og varmer den godt nå som høsten for alvor begynner å gjøre seg gjeldende.

Kjøttgryten toppes gjerne med mangochutney ved severing, det smaker veldig godt!

Alt-i-ett indisk kjøttgryte

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk, Indisk
Total tid 25 minutter
Porsjoner 5 personer

Ingredienser

Bløtlegging av risen

  • 1 liter vann kokes opp til bløtlegging
  • 3 dl basmatiris

Kjøttgryten

  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • 400 gr kvernet kjøtt karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 5 dl vann
  • 4 dl hakkede tomater kartong
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt fennikel
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts ekte kanel
  • 1 ts gurkemeie
  • 1-2 ts himalayasalt smakes til, evt havsalt
  • 1 håndfull frisk koriander
  • mangochutney ved servering, valgfritt

Instruksjoner

  • Kok opp vann til bløtlegging av risen. Når vannet er kokt opp, legges risen i og får trekke 10-15 minutter.
  • Imens kuttes løk og paprika i ca 1 cm biter, og hvitløk småhakkes. Ha i en romslig gryte med extra virgin kokosolje på middels varme, og stek etpar minutter
  • Tilsett kvernet kjøtt, del det opp med stekespaden, og stek etpar minutter til, rør en gang eller to. Kjøttet trenger ikke blir gjennomstekt, det vil uansett bli ferdig gjennom den gjenstående kokingen av gryten.
  • Tilsett vann, hakkede tomater, kokosmelk, malt ingefær, malt koriander, malt fennikel, spisskummen og kanel
  • Hell av vannet fra risen som har vært bløtlagt, og tilsett risen i gryten. Bland godt sammen, legg på lokk og la koke ca 10 minutter, til risen er helt gjennomkokt. Juster varmen så det bare koker moderat.
  • Smak til med salt, og bland inn frisk koriander
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating