Go Back

Alt-i-ett ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker

Matrett Fisk & sjømat
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 45 minutter
Total tid 55 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Grønnsakene

  • ca 800 gr poteter
  • ca 500 gr søtpotet
  • ca 300 gr gulrot
  • extra virgin olivenolje
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper

Torsken

  • 6-800 gr torskeloins
  • sitronolje evt extra virgin olivenolje
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper
  • tørket dill evt andre urter etter ønske

Ved servering (valgfritt)

  • pesto finnes melkefrie varianter
  • friske urter om ønskelig

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 215 grader.
  • Finn frem en langpanne og legg på et ark bakepapir (så blir det mindre oppvask).
  • Potet, søtpotet og gulrot skrelles og kuttes i omtrent like store biter, ca 2-4 cm tykke. Fordel dem i langpannen. Sprinkle extra virgin olivenolje over, og dryss over litt himalayasalt og hvitløkspepper.
  • Ovnsbakes i 30-35 minutter, eller til grønnsakene er lett brunet og møre. Tiden kan variere litt fra ovn til ovn.
  • Ta ut langpannen, samtidig som du reduserer ovnstemperaturen til 160 grader. Du kan gjerne la ovnsdøren stå litt åpen, så temperaturen i ovnsrommet reduseres raskere.
  • Legg grønnsakene ut til sidene med en stekespade for å gjøre plass til torsken i midten. Legg torskestykkene i midten av langpannen, sprinkle litt sitronolje (evt extra virgin olivenolje) over, og dryss litt himalayasalt, hvitløkspepper og tørket dill på dem.
  • Sett langpannen i ovnen igjen, la den stå 10-15 minutter, til torsken er akkurat gjennombakt og flaker seg.
  • Server torskeloins med rotgrønnsaker til, og eventuelt en god pesto og friske urter etter ønske.

Notater

Tips: Hvis du vil lage større mengder enn det som er angitt i denne oppskriften, kan det være lurt å bruke to langpanner - én til rotgrønnsakene og én til fisken. Den siste tiden settes langpannen med rotgrønnsakene på nederste rille i ovnen (de er uansett ferdige og trenger bare holde varmen), og langpannen med torsken på midterste rille.