Alt-i-ett ovnsbakt torsk og rotgrønnsaker

Alt-i-ett ovnsbakt torsk og rotgrønnsaker

Dette er en middag jeg har laget veldig mange ganger gjennom flere år. Det er en rett jeg tyr til når jeg vil lage noe næringsrikt og smakfullt med fisk, og ikke gidder å tenke eller planlegge så mye. Alt-i-ett ovnsbakt torsk og rotgrønnsaker er enkelt, sunt og veldig godt!

Jeg tilbereder hele middagen i én langpanne, både rotgrønnsakene og torsken. Veldig greit, og lite oppvask.

Start med grønnsakene, de tar lengst tid. Og når de er ferdige, lager du plass til torskestykkene i midten av langpannen, og lar dem bake sammen med grønnsakene på lavere temperatur den siste tiden. Da blir både grønnsakene og torsken tilberedt på best mulig vis. Jeg er tilhenger av å ovnsbake fisk på lavere temperatur enn de fleste oppskrifter angir. På 160-170 grader blir fisken skikkelig saftig og smakfull, og ikke tørr og overstekt.

Jeg bruker som regel dypfryste torskeloins. Jeg pleier å la dem tine i godt lunkent vann, i emballasjen, da går tiningen raskt før ovnsbaking. Torskeloins er ekstra smakfulle og «faste i fisken», bokstavelig talt.

Jeg er veldig glad i dill på torsk, men bruk gjerne andre urter etter ønske. Ellers smaker det godt med pesto til. Hvis du vil gjøre det enkelt med ferdiglaget pesto, er det kanskje greit å vite at det finnes melkefrie pestoer (f.eks fra Helios).

Alt-i-ett ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker

Matrett Fisk & sjømat
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 45 minutter
Total tid 55 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Grønnsakene

  • ca 800 gr poteter
  • ca 500 gr søtpotet
  • ca 300 gr gulrot
  • extra virgin olivenolje
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper

Torsken

  • 6-800 gr torskeloins
  • sitronolje evt extra virgin olivenolje
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper
  • tørket dill evt andre urter etter ønske

Ved servering (valgfritt)

  • pesto finnes melkefrie varianter
  • friske urter om ønskelig

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 215 grader.
  • Finn frem en langpanne og legg på et ark bakepapir (så blir det mindre oppvask).
  • Potet, søtpotet og gulrot skrelles og kuttes i omtrent like store biter, ca 2-4 cm tykke. Fordel dem i langpannen. Sprinkle extra virgin olivenolje over, og dryss over litt himalayasalt og hvitløkspepper.
  • Ovnsbakes i 30-35 minutter, eller til grønnsakene er lett brunet og møre. Tiden kan variere litt fra ovn til ovn.
  • Ta ut langpannen, samtidig som du reduserer ovnstemperaturen til 160 grader. Du kan gjerne la ovnsdøren stå litt åpen, så temperaturen i ovnsrommet reduseres raskere.
  • Legg grønnsakene ut til sidene med en stekespade for å gjøre plass til torsken i midten. Legg torskestykkene i midten av langpannen, sprinkle litt sitronolje (evt extra virgin olivenolje) over, og dryss litt himalayasalt, hvitløkspepper og tørket dill på dem.
  • Sett langpannen i ovnen igjen, la den stå 10-15 minutter, til torsken er akkurat gjennombakt og flaker seg.
  • Server torskeloins med rotgrønnsaker til, og eventuelt en god pesto og friske urter etter ønske.

Notater

Tips: Hvis du vil lage større mengder enn det som er angitt i denne oppskriften, kan det være lurt å bruke to langpanner - én til rotgrønnsakene og én til fisken. Den siste tiden settes langpannen med rotgrønnsakene på nederste rille i ovnen (de er uansett ferdige og trenger bare holde varmen), og langpannen med torsken på midterste rille.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating