Gå tilbake

Bokhvetegrøt med eple og kanel

Matrett Frokost, Grøt & gryn
Koke/steketid 12 minutter
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 3 ss hel bokhvete
  • 1 eple
  • 1-2 dadler uten stein
  • 1/2 ts ekte kanel smakes til

Instruksjoner

  • Ha kokosmelk, vann og hel bokhvete i en kasserolle, og kok opp
  • Kutt 3/4 av eplet i små terninger (1/2-1 cm størrelse), og tilsett i kasserollen. La grøten koke på middels varme ca 12 minutter, til bokhvetekjernene er møre. Rør av og til, og juster evt varmen om nødvendig.
  • Fjern stein fra daddelen/dadlene, hakk og tilsett i grøten sammen med kanel, bland sammen
  • Mot slutten kuttes siste 1/4 av eplet i små terninger, som brukes som topping på grøten. Serveres gjerne med et ekstra dryss kanel på toppen.