Gå tilbake

Bokhvetegrøt med kakao, kokosmelk og banan

Matrett Frokost, Grøt & gryn
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 50 gr hel bokhvete ca 3,5 ss
  • 2 dl kaldt vann spe evt med litt mer vann om nødvendig
  • 1 dl kokosmelk rist boksen/kartongen godt først
  • 1 ss kakao
  • 1/2 ts ekte kanel
  • 1/2 ts malt anis
  • 1/4 ts havsalt evt himalayasalt
  • 1-3 dadler uten stein, antall avhengig av størrelse og ønsket sødme

Ved servering

  • 1/2 banan

Instruksjoner

  • Ha bokhvete, vann og kokosmelk i en kasserolle, og kok opp på middels varme
  • Mens grøten koker, tilsettes kakao, kanel, anis og salt. Bland sammen.
  • Grovhakk dadler uten stein, og tilsett, bland sammen. Rør av og til ved behov, og juster varmen om nødvendig.
  • Grøten skal koke 12-15 minutter, til bokhvetefrøene er helt møre. Hvis grøten koker for mye inn/får for lite væske, tilsettes bare litt mer vann
  • Kutt banan i skiver, tilsett og server