Go Back

Bondeomelett

Matrett Eggeretter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 stor purre
  • ca 150 gr bacon
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 3-4 medium kokte poteter
  • 8 egg
  • havsalt smakes til
  • hvitløkspepper
  • gressløk fersk eller tørket

Instruksjoner

  • Purre vaskes godt (kan inneholde sand og jord), og kuttes i 1/2 cm tynne ringer
  • Bacon kuttes i tynne strimler på tvers
  • Stek purre og bacon i litt extra virgin olivenolje på middels varme i en romslig stekepanne, til baconet er lett brunet
  • Del kokte avkjølte poteter i terninger, og tilsett i stekepannen. Stek 2-3 minutter
  • Pisk sammen egg i en bolle, bland inn litt salt og hvitløkspepper, og hell over ingrediensene i stekepannen
  • Dryss over litt gressløk, legg på lokk, og juster evt litt ned varmen så omeletten ikke blir svidd på undersiden. La den steke til den er gjennomstekt, ca 10-15 minutter