Bondeomelett

Bondeomelett

Bondeomelett er en super måte å bruke opp kokte poteter som du har til overs på. Det er så enkelt og så godt, at du gjerne kan koke litt ekstra poteter til middag en dag, med tanken om å lage bondeomelett en dag eller to senere. I denne oppskriften har jeg også tilsatt bacon og purre, som gir en veldig god smakskombo sammen med potetene.

Bruk vanlig bacon, eller du kan bruke kylling- eller kalkunbacon i stedet.

Bondeomelett er næringsrikt, og etter min mening en fullverdig middag. Alternativt er dette også veldig godt til lunsj. Egg er kanskje den mest komplette råvaren som finnes. Det inneholder alle næringsstoffer som kroppen trenger, utenom vitamin C. Da er det greit å vite at både potet og purre inneholder gode mengder av vitamin C.

Poteter har fått et ufortjent dårlig rykte, med påstander om at de inneholder mye stivelse og raske karbohydrater. Men poteter er svært næringsrike og mettende. Og dessuten så handler det mye om hvordan de tilberedes. Ernæringsmessig sett er det aller best å koke og dampe potetene. Friterte poteter og potetchips er ikke sunt, på grunn av fettet… Behold aller helst potetskallet på (så lenge det er fint). Mye av næringsstoffene sitter nemlig rett under skallet.

Og én ting til: Poteter som er blitt avkjølt blir ekstra sunne å spise. Grunnen er at mye av stivelsen omdannes til såkalt resistent stivelse ved avkjøling. Resistent stivelse tas ikke opp i tynntarmen, og bidrar dermed ikke til blodsukkerstigning.

Så ikke undervurder verdien av å servere en rask og enkel bondeomelett til middag. Her får du virkelig alt det kroppen trenger i ett og samme måltid!

Bondeomelett

Matrett Eggeretter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 stor purre
  • ca 150 gr bacon
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 3-4 medium kokte poteter
  • 8 egg
  • havsalt smakes til
  • hvitløkspepper
  • gressløk fersk eller tørket

Instruksjoner

  • Purre vaskes godt (kan inneholde sand og jord), og kuttes i 1/2 cm tynne ringer
  • Bacon kuttes i tynne strimler på tvers
  • Stek purre og bacon i litt extra virgin olivenolje på middels varme i en romslig stekepanne, til baconet er lett brunet
  • Del kokte avkjølte poteter i terninger, og tilsett i stekepannen. Stek 2-3 minutter
  • Pisk sammen egg i en bolle, bland inn litt salt og hvitløkspepper, og hell over ingrediensene i stekepannen
  • Dryss over litt gressløk, legg på lokk, og juster evt litt ned varmen så omeletten ikke blir svidd på undersiden. La den steke til den er gjennomstekt, ca 10-15 minutter
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating