Ramen med villreker (nudelsuppe)

Ramen med villreker (nudelsuppe)

Hvis du har lyst på en lettvinn og smakfull sjømatmiddag, er dette oppskriften for deg! Ramen med villreker er en asiatisk nudelsuppe med enkle ingredienser. Du velger selv om du bruker villreker, tigerreker eller scampi. Bruk frosne, rå reker (eller scampi). La dem tine først, og skrell dem dersom de har skall.

(Dersom rekene er kokte, trenger de kun varmes i suppa, da skal de ikke forhåndsstekes.)

Bruk enten fersk brokkoli som deles i små buketter, eller frosne brokkolitopper fra frysedisken. Hvis du bruker frosne, trenger de bare et godt oppkok i selve suppa før resten av grønnsakene og rekene tilsettes. I tillegg til brokkoli bruker jeg minimais og vannkastanjer. Varier eventuelt med andre grønnsaker etter ønske.

Jeg liker å bruke mungbønnenudler til ramen. De kalles ofte også vermichellinudler, og du finner dem på asiatiske butikker. De er naturlig glutenfrie, og er raske og enkle å tilberede. De legges i kokende vann, og får trekke i 3-4 minutter, så er de klare til bruk. Alternativt kan du også bruke risnudler.

For å lage selve suppebasen, steker du først løk, hvitløk og ingefær, som deretter kjøres sammen med vann og kyllingbuljong i en blender. Da får du ei fyldig og smaksrik kraft til suppa. Alternativt kan du også bruke stavmikser til dette. Suppa smaksettes og saltes med thai fiskesaus og glutenfri oystersaus.

Glutenfri oystersaus kan være litt vrient å finne. Jeg kjøper det hos velassorterte asiatiske butikker (Bergen). Om du ikke finner glutenfri oystersaus der du bor, kan du droppe dette i oppskriften. Eventuelt kan du tilsette litt glutenfri soyasaus i stedet (bare pass på at suppa ikke blir for salt).

Ramen med villreker passer like bra til travle hverdager som når helgen kommer. Perfekt når du får venner på middagsbesøk.

Ramen med villreker (nudelsuppe)

Matrett Fisk & sjømat, Suppe
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4-500 gr villreker uten skall, evt tigerreker eller scampi
  • 200 gr glutenfrie nudler mungbønnenudler, risnudler …
  • 1 medium løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2-4 cm fersk ingefær
  • 1 liter vann
  • 2 terninger kyllingbuljong evt grønnsaksbuljong
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje en rimelig variant, for steking
  • 400 gr brokkoli fersk eller frossen
  • 1 boks minimais
  • 1 boks vannkastanjer i skiver
  • 3-4 ss thai fiskesaus smakes til
  • 1-2 ss oystersaus glutenfri, smakes til
  • chilipulver smakes til
  • 1/2-1 lime, saften smakes til

Instruksjoner

  • Frosne villreker (evt tigerreker/scampi) tines, og skrelles om de har skall
  • Tilbered nudlene etter anvisning på pakken, vend gjerne inn litt olivenolje etter koking så de ikke klistrer seg så veldig
  • Løk og hvitløk skrelles og grovkuttes, ingefær skrelles og finhakkes/rives. Stekes sammen i olivenolje til løken er blank.
  • Ha vann og buljongterninger i en blender, tilsett stekt løk, hvitløk og ingefær, og kjør til en jevn og fyldig suppebase
  • Hvis rekene er rå, forstekes de raskt i olivenolje på middels god varme. Bruk en wok eller romslig tykkbunnet gryte til stekingen. Rekene trenger ikke lang tid, ca 30-60 sekunder på hver side. Ha over i en skål så lenge.
  • Hvis du bruker fersk brokkoli, deles den i små buketter (da trenger den ikke lang koketid). Frosne brokkolitopper trenger kun et oppkok.
  • Minimais kan gjerne deles i biter, evt kan det samme gjøres med vannkastanjer
  • Ha den jevnede suppebasen i woken, og kok opp. Smak til med fiskesaus og oystersaus (til suppebasen er passe salt), samt litt chilipulver
  • Tilsett brokkoli, og kok til den er halvveis mør. Tilsett minimais, vannkastanjer og ferdigkokte villreker. Kok opp, smak til med saft av lime, så er suppa klar
  • Ved servering legger du først nudler i skålen, og topper deretter med selve suppa
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating