Gå tilbake

Brun saus uten hvete og melk

Matrett Sauser
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 medium løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 5 dl vann kaldt
  • 2,5 ss maisenna
  • 1 terning kjøttbuljong gjerne økologisk
  • 3 ss oystersaus glutenfri, smakes til
  • 1 ss kremet balsamico
  • 1 ts tørket timian valgfritt
  • svart pepper

Instruksjoner

  • Løk og hvitløk finmoses med stavmikser eller i food processor
  • Ha extra virgin olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på middels god varme
  • Tilsett den moste løken, stek 4-5 minutter, rør av og til
  • Bland ut maisenna i kaldt vann, og tilsett sammen med kremet balsamico. Skru gjerne opp varmen så det koker raskere opp. Rør godt så alt løses opp.
  • Smak til med oystersaus, evt timian, og pepper. Kokes til ønsket konsistens. Spe med litt vann om sausen er for tykk.