Gå tilbake

Chiapudding med kiwi og jordbær

Matrett Dessert, Frokost, Frukt & bær
Porsjoner 2.5 dl

Ingredienser

  • 1 dl kokosmelk blandes godt først
  • 1 dl kaldt vann
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss lønnesirup evt akasiehonning
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/8 ts havsalt en liten fingerklype
  • 1 kiwi
  • 2-3 friske jordbær

Instruksjoner

  • Kokosmelken ristes godt i emballasjen, så alt innholdet blir blandet. Evt kan den has over på et rent hermetikkglass med lokk, som enkelt kan ristes.
  • Mål opp kokosmelk og vann i en beholder. Tilsett chiafrø og lønnesirup, og rør godt sammen.
  • Tilsett vaniljeekstrakt og salt, og rør sammen igjen (for å sikre at chiafrøene ikke klumper seg sammen)
  • Settes i kjøleskap minimum to timer, gjerne natten over.

Ved servering

  • Skrell kiwien med en skarp kniv, og kutt i mindre terninger. Fjern hamsen på jordbærene, og kutt i mindre terninger.
  • Rør chiapuddingen sammen, og ha evt over i glass eller serveringsskål. Toppes med kiwi og jordbær.