Chiapudding med kiwi og jordbær

Chiapudding med kiwi og jordbær

Chiapudding med kiwi og jordbær er en innbydende godsak! I tillegg til å være skikkelig snopegod, lekker og fargerik, er den proppfull av vitaminer, antioksidanter og mineraler.

Jordbær har et høyt innhold av C-vitamin, men må se seg slått av kiwi. Én middels stor kiwi dekker nemlig rundt 80% av dagsbehovet. I tillegg inneholder kiwi en solid mengde vitamin K, samt vitamin E, folat, kopper, potassium og magnesium. Både jordbær og kiwi inneholder også viktige plantestoffer som flavonoider og karotenoider.

Chiapudding med kiwi og jordbær passer like godt til frokost som til dessert, eller som et smakfullt og fristende mellommåltid. Og uansett er den utrolig enkel å lage. Som frokost rekker oppskriften til én porsjon, som dessert rekker den til to. Og forøvrig styrer du mengden av frukt og bær etter hvordan du ønsker å servere den. Tilsett gjerne også friske blåbær om du ønsker.

Selve chiapuddingen lages helst dagen før og settes i kjøleskap, da rekker chiafrøene å suge til seg maksimalt med væske. Men toppingen godt kan vente til rett før servering, særlig hvis den skal være dessert. Så holder frukten og bærene seg friske og fine.

Om du ikke ønsker kokossmaken, er det fritt frem å bytte ut kokosmelken og vannet med valgfri plantebasert melk.

Chiapudding med kiwi og jordbær

Matrett Dessert, Frokost, Frukt & bær
Porsjoner 2.5 dl

Ingredienser

  • 1 dl kokosmelk blandes godt først
  • 1 dl kaldt vann
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss lønnesirup evt akasiehonning
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/8 ts havsalt en liten fingerklype
  • 1 kiwi
  • 2-3 friske jordbær

Instruksjoner

  • Kokosmelken ristes godt i emballasjen, så alt innholdet blir blandet. Evt kan den has over på et rent hermetikkglass med lokk, som enkelt kan ristes.
  • Mål opp kokosmelk og vann i en beholder. Tilsett chiafrø og lønnesirup, og rør godt sammen.
  • Tilsett vaniljeekstrakt og salt, og rør sammen igjen (for å sikre at chiafrøene ikke klumper seg sammen)
  • Settes i kjøleskap minimum to timer, gjerne natten over.

Ved servering

  • Skrell kiwien med en skarp kniv, og kutt i mindre terninger. Fjern hamsen på jordbærene, og kutt i mindre terninger.
  • Rør chiapuddingen sammen, og ha evt over i glass eller serveringsskål. Toppes med kiwi og jordbær.
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Chiapudding med kiwi og jordbær”

  • Er det mulig å lage porsjoner på en søndag feks for hele uken også ha de stående i kjøleskapet? Eller blir det for lenge?

    • Hei! Jeg har ikke hatt de stående så lenge, så jeg tør ikke svare på hvor godt de holder seg. Men om de oppbevares på rent glass med tett lokk, bør de kunne holde noen dager. Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating