Appelsin med sjokoladesaus
Hvis du er glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade, vil du garantert like denne oppskriften! Appelsin med sjokoladesaus passer perfekt enten som en enkel og sunn dessert, eller som mellommåltid. Og ikke minst er den ypperlig til påske, ikke sant? Men den smaker selvfølgelig like godt året rundt.
Oppskriften er inspirert av Appelsin med kokos og ristede kjerner, og ble til ved en tilfeldighet. Jeg skulle egentlig lage varianten med kokos, men tenkte jeg kunne prøve å drysse litt kakao over. Kakaoen blandet seg raskt med saften fra appelsinen, la seg fint utenpå appelsinbitene, som en herlig sjokoladesaus. Snakk om innertier! Jeg har laget denne oppskriften nesten hver dag siden…
Appelsin med sjokoladesaus toppes med nøtter (uten salt) for crunch, gjerne tørristede peanøtter eller cashewnøtter. Litt lønnesirup eller akasiehonning gir passe sødme mot den syrlige appelsinen.
Om du ønsker en mer mettende variant, kan du også toppe med skivet banan, og eventuelt kokosmasse i tillegg. Da vil dette bli en super, næringsrik frokost som metter ganske bra. Eller bruk fantasien, og lag deg akkurat den vrien og med den toppingen du selv ønsker.
Appelsin med sjokoladesaus
Ingredienser
- 1 appelsin
- 1 ss kakao råkakao eller bakekakao
- 1-2 ts lønnesirup evt akasiehonning
- 1-2 ss nøtter uten salt tørristede peanøtter eller cashew
Alternativ- eller tilleggs-topping (frokostvariant)
- banan i skiver
- kokosmasse
Instruksjoner
- Skrell appelsinen med kniv helt inntil fruktkjøttet, kutt i terninger, og ha i en skål
- Tilsett kakao, og bland sammen med appelsinterningene, så kakaoen legger seg utenpå og blir til sjokoladesaus
- Dryss over nøtter etter ønske, og sprinkle over litt lønnesirup
For frokostvariant
- Toppes med skivet banan og evt kokosmasse i tillegg til nøtter